Jdi na obsah Jdi na menu
 


Za účasti 22 dětiček se uskutečnil tenisový turnaj v babytenise na duchcovských kurtech.

Dva nejvýše nasazení hráči Petr Podolan a Honza Pleva byli favoriti turnaje. Jenže tenis je sport a favorité nemusí vždy vyhrát.

Zápasy v základních skupinách, které se hrály do 5 gamů určily postavení v pavouku pro vyřazovací druhou část turnaje.

Své skupiny vyhráli Petr Podolan, domácí Petr Kraus a Honza Pleva. Ve čtvrté skupině bylo překvapení, když Jan Brandtner porazil Petru Machovou a postoupil tak z prvního místa.

Hned v osmifinále tak Petr Podolan šel na Petru Machovou a prohrál 1:5. Celkem jasně postoupil Pleva přes Hlinkovou 5:2, Brandter přes Břečkovou 5:2. Jen domácí Petr Kraus neudržel vedení 3:1 na Zapským a prohrál po boji 3:5.

Semifinále bylo drama, když Pleva vyhrál nad Zapským až v taibreaku. Machovábjasně vrátila porážku Brandtnerovi 5:0.

Finále bylo jasně nejhezčím zápasem plným zvratů. Pleva vedl 3:1 a 4:3, prohrával v teibreaku 0:4, dotáhl na 5:5 aby prohrál 6:8.

Tato porážka byla teprve první v letní sezóne pro našeho Honzu Plevu. Každá série jednou končí, teď jde o to hlavu nahoru a nastartovat novou !!!!

Petra Machová z Litvínova porazila oba favority a zaslouženě se tak stala vítězkou turnaje.

Ve skupině začínajících nadějí babytenisu se skvěle uvedl domácí Adam Kubišta, který prohrál jediný zápas s vítěznou Terezou Jungwirthovou a skončil druhý. Třetí byla Adéla Kulichová a na čtvrtém až šestém místě domácí naděje Honza Kříž, Adélka Jobová a Nicol Maxová.

Další turnaj této kategorie se koná v našem areálu v září.