Jdi na obsah Jdi na menu
 


Honza Pleva prohrál až ve finále!

11. 1. 2014

Uplynulý víkend se konal v duchcovské přetlakové hale celostátní turnaj starších žáků, kategorie B.

Prezentovalo se 28 hráčů, z toho tři domácí.

Tomáš Maxa v prvním kole porazil Vítka Fialu z TK Cheb 6:2 a 6:2. Ve druhém kolo sice prohrál s druhým nasazeným Jiřím Barnatem z TK Sparta Praha 6:0 a 6:1, ale předvedl pěkný tenis a nasazení.

Petr Kraus předvedl nejlepší výkon za poslední rok. V souboji s Martinem Kazdou z TK Vysočany dal do zápasu všechno a po velkém boji prohrál 4:6 a 4:6.

Honza Pleva vstoupil do turnaje výhrou 6:1,6:1 nad Janem Stehlíkem z TK Sokolov. Ve druhém kole po líbivém zápase porazil osmého nasazeného Marka Loukotu z Lok.Plzeň 6:4,6:1. Ve čtvrtfinále po nepříliš povedeném zápase porazil třetího nasazeného Martina Bureše z TK Cheb 7:6 a 6:3. V semifinále nastupoval proti druhému nasazenému Jiřímu Barnatovi. Opět na začátku utkáni zaspal a ztrátu 0:3 už dotáhnout nedokázal a prohrál 4:6 první set. Do druhého vstoupil výborně a jasně Jirku přehrál 6:2. Třetí set do stavu 3:3 si kluci drželi podání, pak Honza pokazil dva míče a pustil soupeře do vedení 3:5. V devátém gamu odvrátil dva mečboly a snížil na 4:5. Při Barnatově podání za stavu 40:30 Honza zahrál kraťas a odvratil třetí mečbol. Další fiftýny už soupeř nezvládl a Honza se dostal coby nenasazený hráč do finále.

Finále se hrálo v pondělí ráno a Honza si přinesl do finále zranění kolena. Nepomohla masáž ani bandáž. Honza sice chtěl, bojoval ale bylo na první pohled jasné že s tak omezeným pohybem nemůže rozjetého "Červa" porazit. Finále vyhrál ústecký Petr Červinka 6:2 a 6:4.

Honzo gratulujem a chce to přidat -:)