Jdi na obsah Jdi na menu
 


SK Tenis-odbíjená Duchcov

 

            Duchcovský tenisový klub byl založen v roce 1946. Kdy se několik nadšených obyvatel města Duchcova sešlo a rozhodlo se vytvořit nový tenisový oddíl. První dva kurty byly vybudovány na Husově výšině. Díky velkému zájmu o tenis byly v roce 1949 přistaveny další tři kurty. Začátkem 50. let však zájem o tenis uvadl a tenisové dvorce chátraly, některé byly dokonce zabrány oddílem kopané. Toto období naštěstí brzy skončilo a tenis v Duchcově se  začal opět rozvíjet. V roce 1958 oddíl vlastní již 8 kurtů a spolu se svými 240 členy se stává největším v kraji.

            V roce 1959 byl uspořádán 1. ročník celostátního dorosteneckého turnaje,
který se zapsal na dlouhá léta do kalendáře tenisových akcí. Na duchcovských dvorcích se také odehrálo několik mistrovství České socialistické republiky v dorostu.

            Nejznámější odchovankyní duchcovského tenisu je Iva Budařová, bývalá reprezentantka, která dosáhla celé řady tenisových úspěchů.

            V dnešní době má Sportovní klub tenis – odbíjená Duchcov 170 členů. V roce 2004 jsme uskutečnili první krok k oživení našeho klubu. Tím oživením se stala výstavba nové přetlakové dvou kurtové haly. V současnosti se nám začíná dařit práce s mládeží.

            Samozřejmě máme před sebou mnoho práce při obnově a rekonstrukci stávajících objektů, které jsme doposud jen udržovali, aby nám  nespadli na hlavu. Věříme, že zviditelnění klubu pořádáním turnajů všech věkových kategorií a Turnaje osobností nám pomůžou přesvědčit partnery a hlavně město, kterému areál patří, k výrazné pomoci k obnově areálu.