Jdi na obsah Jdi na menu
 


V uplynulém víkendu se sjela do Duchcova děvčata na oblastní přebor dorostenek z celého kraje. Hrálo se o účast na Mistrovství ČR - Pardubická juniorka v kategorii dorostu.

Za účasti 35 děvčat, což je opravdu hojná účast se neztratily ani duchcovské naděje a tři ze čtyř se probojovaly do druhého kola. Největší šance jsme vkládali do Kláry Přibylové, která však nezvládla svůj zápas s 8.nasazenou Bydžovskou z Liberce a prohrála 1:6 a 3:6. Spolu s Pavlínou Šimonovou postoupily do druhého kola kde nestačily na nasazený pár Kůstková, Nachtigalová (Ústí, Kadaň) 3:6 a 1:6.

Nejdelší a nejnapínavější zápas sehrály Nikola Horáková (Severočeská tenisová) s Markétou Trousilovou (Viamont Teplice). Semifinále trvalo 4 hodiny a 15 minut a z vítězství ve třetím setu v taibreaku se radovala Nikola Horáková 6:7,7:5 a 7:6.

Druhé semifinále pro sebe vybojovala Klára Škachová (Severočeská tenisová), když ve třech setech 2:6,6:2,6:2 porazila Evu Plevovou z LTCCH Litvínov.

Tím si tyto dvě devčata zajistila účast na MČR.

Finále se hrálo v pondělí a bylo v režii Nikoly Horákové, která si došla pro titul Oblastní přebornice dorostu pro rok 2010. Klára Škachová sice ve druhém setu našla rytmus ale na rozjetou Nikolu to nestačilo a výhra 6:1 a 7:5 byla zasloužená.

Finále čtyřhry zastihlo v dobré formě Karolínu Stuchlou, která s Markétou Trosilovou (obě Viamont Teplice) přehrály Kláru Škachovou a Evu Plevovou 6:4 a 6:2.