Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění Nymburk 2014

2. 9. 2014

 Letní tenisové soustředění v Nymburce na přelomu července a srpna splnilo nad očekávání svůj význam. Turnaj, který šéftrener Realsportu Nymburk každoročně pro nás pořádá byl letos v kategoriích dorostenců a starších žákyň.

Těsně před dojezdem do Nymburka jsme se lehce zbrzdili havárií, když nám nedala paní přednost na stopce a ťukla nám do zadního kola a blatníku. Naštěstí se nikomu nic nestalo a tak pan Habenicht musel kluky odvézt na dvakrát. Děkujeme mu tímto za pomoc s dopravou, stejně jako rodičům Klárky Kosinové za odvoz kol.

Do druhého kola se probojovali Petr Kraus, Michael Čech, Petr Podolan, Honza Habenicht a Jiří Halíř. Neuspěli jen Tomáš Maxa, který si to vynahradil ve čtyřhře. Když s Denisem Černým skočili třetí a Tomáš Zázvorka, který se den před soustředěním vrátil z dovolené a natrénováno neměl. Do dalšího kola postoupil už jen Petr Kraus a to je jeho nejlepší výsledek v této kategorii. Favorit Jirka Halíř prohrál v supertaibreaku a jasně se projevila jeho nevyhranost v turnajích. Škoda Jirka je v tréninku skvělý.

Holky jely na zkušenou. Jsou ještě příští rok mladší žákyně a tak si tu vyšší kategorii jen oťukávaly.

Opět se nám tu vydařilo počasí za 9 dní nám tu pršelo 2,5 hodiny a tak jsme splnili tréninkový plán nad očekávání. Počasí je tu rozhodujícím faktorem i když ve středisku je sportovné vybavenost neskutečná.

Pochvalu za práci v tréninku, na kole a při všech ostatních aktivitách (brusle, fotbal, plavání, běh) zaslouží všichni. Snad jen udržet je odpočívat mezi tréninky bylo nad síly trenérů.