Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oblastní přebor starších žáků vyhrál Mach

 Uplynuý víkend se konal Oblastní přebor starších žáků v naší přetlakov hale.

Zúčastnil se ho nejmeší počet hráčů za posledních 10 let. V naší oblasti je již pár let vidět úbytek dětí a mládeže v tomto krásném ale velmi náročném sportu.

Je to celý soubou věcí, metodiky, financování, dotací, práce klubů a dalších důležitých aspektů, proč tomu tak je. Stačí menší náhled například na velké města v naší oblasti, na jednotlivé kluby, na podporu klubů z ČTS, a další a další.

Škoda malé účasti byla i v tom, že byla nasazena pouze čtveřice hráčů. Tím už v prvním kole na sebe narazili favorité. Náš klub reprezentovala dvojice Ondra Bureš a Filip Macháček. Oba hladce přešli první kolo a ve druhém je čekali druhý a třetí nasazení hráči.

Ondra Bureš zahrál skvělý zápas s pozdějším vítězem přeburu Štěpánem Machem z TK Frýdlant. Ondra nastoupil skvěle namotivovaný a v prvním setu nedal soupeři šanci a velmi doubrou hrou ho vyhrál 6:3. Ve druhém setu za vedení 2:1 nevyužil ve třech gamech výhody a set prohrál 4:6. Ve třetím setu Štěpán Mach pozměnil taktiku a dostal se do brejku. Náskok už udržel a set vyhrál 6:3.

Filip Macháček zahrál proti Matějovi Laiblovi moc dobře. Nicméně po Laiblovo ne zrovna fér chování se dostal zápas do taibreaku. Tady vedl opět Filip 5:4 a neměl štětí, když míček skončil na pásce poprvé i podruhé. Druhý set už Filip nezvládl, nedařilo se mu koncentrovat a vypustit z hlavy první set a tak prohrál 6:2.

Finále ovládl Štěpán Mach a přehrál rychlou a agresivní hrou Laibla 6:4 a 6:3.