Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tenisový turnaj dospělí kategorie B

Titul vybojovali František Polánka a Klára Přibylová.

Tenisový turnaj mužů a žen kategorie B v Duchcově.

 

Za hezkého počasí se do připraveného duchcovského tenisového areálu sjela v mužské kategorii velmi kvalitní účast. 32 mužů bylo víc, než jsme očekávali, protože ve stejném termínu se hrál v Brně turnaj kategorie A. Výkonnostní obsazení bylo tedy více než slušné.

První nasazený Tomáš Kalužík Realsport Nymburk je 34 mužem na českém tenisovém žebříčku. Navíc se očekával návrat po více než roční pauze zaviněné nemocí Jiřího Košlera. Mostecký odchovanec hrající v barvách I.ČLTK nezklamal a postoupil do semifinále. Tam mu nedal šanci Tomáš Kalužík a přehrál Košlera 6:3 a 6:1. Druhé semifinále bylo dlouhé, téměř tříhodinová bitva mezi Františkem Polánkou z TCF PURUM Mariánské Lázně a Filipem Hanzíkem TK Start Praha-Topolka. První dva sety, které si každý vyhrál až v taibreaku byly přerušeny nedělním deštivým počasím a po hodinové pauze už Polánka Hanzíka přehrál 6:1.

Na pondělní finále se zřejmě první nasazený dobře nevyspal. Po prvním prohraném setu 6:7 už na přesně hrajícího Františka Polánku recept nenašel a prohrál druhý set 1:6. Čtyřhru vyhrál párFilip Hanzík, Stanislav Burian TK Start Praha-Topolka.

V ženské kategorii, se prezentovalo 17 dívek a první nasazenou byla Daniela Moťovská s SK  Aritma Praha. Tady měl duchcovský klub hned tři želízka v ohni. Čtvrtou nasazenou Kláru Přibylovou hrající v barvách Realsportu Nymburk, Pavlínu Šimonovou a Lucii Reichertovou. Lucii se nedařilo a prohrála po slabém výkonu s Kateřinou Salajkovou z Děčína 3:6 a 0:6. Pavlína Šimonová po boji porazila v třísetovém zápase Elišku Kropáčkovou z TK Benátky nad Jizerou 3:6, 6:4 a 6:4. V dalším kole nestačila na třetí nasazenou Evu Brožovou a prohrála 4:6 a 1:6. Klára Přibylová prošla první dvě kola hladce, semifinále po nervózním výkonu porazila první nasazenou Moťovskou 7:5, 6:2. Druhé semifinále zvládla lépe Ivona Brožová, které jí skrečovala po prohraném prvním setu 5:7 její starší sestra Eva.

Finále bylo velkou bitvou, první set pro sebe rozhodla Klára důraznější hrou 6:4. Ve druhém setu Ivona zpřesnila hru a vyhrála 6:0. Třetí set byl za stavu 2:1 přerušen pro déšť a přestávka pomohla Kláře. Jistou a důraznou hrou vyhrála 6:4 a tím i svůj první turnaj kategorie B. Svojí formu Klára Přibylová potvrdila hned poté na turnaji B v Rokycanech, kde se spoluhráčkou Gabrielou Váchovou 1.Vestecká sportovní vyhrála čtyřhru.

Vítězství ve čtyřhře si vybojovaly Martina Rubešová TK Start Praha-Topolka a Sára Bursová LTC Modřany 2005.